Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от clockmaster Покажи съобщение
    Колеги,
    не знам дали съм в правилната тема, но ме мъчи един въпрос: Възможно ли е вариатора дотолкова да се разбие, че да почне да прави и по-големи мизерии от неприятното озвучаване и лекия спад на мощността?
    Например, да не се затварят и отварят навреме клапаните, оттам да се получават оттечки на горивна смес в смукателния колектор и той да вземе да гръмне?
    Газ имаш ли?
    http://clubalfaromeo.com/forum/archi...p/t-62343.html
    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
      Отскоро имам ГИ.
      И бях чувал за проблеми от свещи, бобини,кабели и т.н. Но вчера за пръв път чух теорията за вариатора. Надявам се някой да ме просвети
      Last edited by clockmaster; d.m.y г., 16:45. Основание: допълнение
      sigpicAlfa Romeo 146 1.4 TS / 11'99

Comment

• здравейте колеги,от няколко дни започна дами свети една лампичка на таблото по време на движение,когато запаля колата лампичката загасва и като трагна пак светне,колата си работи нормално,няма промяна?
        Извинявам се за лошото качество на снимката.
        Attached Files
        Alfa Romeo 146 ti
        16V 1997г

Comment

• Колеги има ли проблем ако се махне резонаторната кутия отпред в бронята на 145 2.0 16в и не се сложи нищо на нейно място ??

Comment

• Първоначално публикувано от my_power88 Покажи съобщение
            здравейте колеги,от няколко дни започна дами свети една лампичка на таблото по време на движение,когато запаля колата лампичката загасва и като трагна пак светне,колата си работи нормално,няма промяна?
            Извинявам се за лошото качество на снимката.
            Дискутирано е хиляди пъти - за диагностика си.

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
            Колеги има ли проблем ако се махне резонаторната кутия отпред в бронята на 145 2.0 16в и не се сложи нищо на нейно място ??
            Няма проблем, първите 145/6 заводски са без тая кутия, само с една гофрирана тръба до кутията с филтъра. Звукът без резонатора е доста "по-спортен"
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Колеги, случи се нещо неприятно... по моя вина. Връщам се от моренцето и реших да карам малко по-бързичко за по-дългичко и задържах алфичката със 170 за повече време(около 50 км.) Резултата е здраво синьо изпушване отзад и чупене на ролката на хидравличната помпа, съответно пистовия ремък изхвърча като тапа. Пушенето бързо спря и колата си вървеше отлично, но алтернатора спря да зарежда акумулатора. 1-вия най-близък град беше Нова Загора, веднага отбих и потърсих най-близкия сервиз. Там хорицата се хванаха за главата и това което можаха да направят е да сложат един по-къс ремък, който обаче беше ангренажен за да мога да продължа. Е да ама малко преди Пловдив този ангренаж спря да върти щот там не му е мястото и отново останах голичък по акумулатор. Преди Пазарджик всичко спря и използвах жокерче "обади се на приятел". Докараха ми 2 акумулатора да мога да се прибера до Софето. Сега след цялата улялия треа да си потърся хидравлична помпа. За края на цялата тази лудница имам въпрос, стават ли хидравличните помпи от 1.6, 1.8 и 2.0 на 1.4? Благодаря ви!
              Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
                ...стават ли хидравличните помпи от 1.6, 1.8 и 2.0 на 1.4? Благодаря ви!
                Според мен ще станат. Но гледай да са от същата година. На новите казанчето за хидравличната течност е отгоре на помпата и вероятно самата помпа е различна, но може да бъркам.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• привет,някой знаели точния ампераж за всеки един бушон в това табло,за всяко отделно гнездо по предназначение
                  Attached Files
                  Last edited by my_power88; d.m.y г., 12:01.
                  Alfa Romeo 146 ti
                  16V 1997г

Comment

• тия вертикалните бушони в средата са резерва. няма нищо там. за другите си пише кой за какво е.
                    точка

Comment

• цялата работа е заради едната светлина на касите ми не работи,снощи като се пребирах работеше,сутринта неще(с ксенон съм),но видях че единия бушон за светлините е леко разтопен,купих парво бушони да неби да е от него,защото е по ефтино отколкото да взема крушка която е 15лв.и да се окаже че е от бушона и така и стана такмо излизам сега от гаража,смених бушона и и някои други размърдах,по едно време се изгубиха напално късите светлини,но изведнаж като се бях вече отказал и утре да я карам на майстор,паля да я вкарам в гаража и пак щракам светлините и чудо-светнаха и двете.
                      да неби да требва да сложа по голям номер на бушон заради ксенона???
                      Last edited by my_power88; d.m.y г., 14:01.
                      Alfa Romeo 146 ti
                      16V 1997г

Comment

• пробвай да смениш релето. бушон по-голям не ти трябва.
                        точка

Comment

• някой да каже каде ми се намира горивния филтар(146 ти,96г.декември),рових се из темите и така и не разбрах някой имали,други нямали,???
                          Alfa Romeo 146 ti
                          16V 1997г

Comment

• пред задна дясна гума.
                            точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              пред задна дясна гума.
                              +1 качи я на канал и погледни пред задна дясна гума малко към средата на купето и ще го видиш.
                              Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                              Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

• а лесно ли се сменя,мога ли сам да си го сменя,видях го този пластмасов капак каде е?мерси колеги?
                                точка!!!
                                Last edited by my_power88; d.m.y г., 10:38.
                                Alfa Romeo 146 ti
                                16V 1997г

Comment

Working...
                                X